Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kramfors behöver ett parti med medborgaren i fokus – därför startar vi Ådalspartiet – Folkets röst

 
Besparingarna i Kramfors kommun
Visa alla artiklar

Annons

Tidigare i år utkämpade vi en kamp om Ytterlännässkolans framtid. Vi deltog i medborgar-"dialoger" i hopp om att de folkvalda skulle lyssna på sina väljare, men vi möttes istället av en politisk arrogans, bristande kompetens och där folket kände sig dumförklarade.

Tilltron till de styrande partiernas vilja och förmåga att bedriva en politik som gynnar hela kommunen fick snabbt ge vika för en mer dyster bild av verkligheten. Våra "förtroendevalda" har fört oss bakom ljuset. Vår bildningsförvaltning har vilselett såväl fritidspolitiker som befolkningen med missvisande siffror i deras utredning om kommunens skolor.

Fritidspolitikerna har i sin tur glömt bort vilka de har i uppdrag att representera och vikit sig för maktpolitikernas piska. Genom att spela ut olika orter mot varandra har det skapats osämja istället för enighet i kommunen. Vi har bevittnat om hur de styrande satsar miljonbelopp på ridhus, linbana, aktivitetshus och gångbanor - samtidigt som det ska sparas och människor strider mot en nedläggning av Strandhallen. Kombinerat med ett ineffektivt ledarskap och ekonomiska misstag har man skapat en situation som saknar hållbarhet.

Medborgarnas demokratiska rätt till politisk representation har förminskats till ett litet kryss vart fjärde år. Vinnarna tror att det är fritt fram att förbise väljarna de kommande fyra åren. Detta måste få ett slut. Kramfors Kommun behöver ett parti som har medborgaren i fokus och som prioriterar lagstadgad verksamhet. Ett parti som uppriktigt lyssnar och gör allt för att hitta lösningar tillsammans med människorna som lever här.

Det är därför vi har skapat Ådalspartiet - Folkets Röst. Vi har våra rötter i medborgarnas kamp för en rättvis och jämlik samhällsservice. I kampen om en demokratisk representation och i kampen för en bättre framtid för kommande generationer. Vi vill se en ansvarsfull och rättvis resursfördelning av skattebetalarnas pengar som gör det möjligt för hela kommunen att leva.

Vi kommer att ställa upp i nästa kommunalval som det mest demokratiska partiet i Kramfors Kommun. Vi kommer att utöka möjligheten för medborgarna att påverka demokratiskt istället för att förminska den. Hos oss kommer politikerna att ha ett ansvar gentemot folket och de kommer att ställas till svars om medlemmarna visar sig vara missnöjda med deras insats.

Om du är intresserad av att veta mer om oss så är du välkommen till något av våra möten som kommer att hållas i Lunde, Ullånger och Bollstabruk i början av nästa år. En inbjudan kommer att publiceras i TÅ och på vår Facebook-sida.

Jan Lötberg

Tino Tippner

Madeléne Cotz

Ronny Fahlén

Ådalspartiet - Folkets röst

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel