Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Konstigt med yoga på hälsocentralen när vi är så rädda för religiös påverkan

Hur tänker ni, ni som bestämmer i vår kommun?

Å ena sidan verkar ni livrädda att kristendomen ska påverka barn- och skolungdomar. Både skolavslutningar och luciatåg präglas av ängslighet och oro för att det kristna budskapet på något sätt ska påverka våra barn. Det dröjer väl inte länge förrän vår flagga med korset, känns både obekväm och anstötlig.

Men att införa hinduism i våra hälsocentraler (Bjästa), det välkomnar man. Ja, det behövs inte många minuters research för att se kopplingen. Det finns ingen hinduism utan yoga och ingen yoga utan hinduism! Kristendomen får lämna plats för det som anses vara bättre. Detta i ett samhället som låtsas, att kristendomens dna inte längre finns.

Eller ignorerar att våra kristna fäders och mödrars påverkan i vårt samhälle aldrig skulle ha funnits, eller att kristna inte skulle var till stor del i grunden och upphovet till det som de flesta av oss vill ha kvar.

Säger man nej till Kristus så får man något annat i dess ställe. Kanske det är så Ö-viks borna vill ha det? Vid Gud jag hoppas inte det!

Men hur som haver, jag kan inte tänka mig att någon vill bli vilseledd in i någonting som inte är vad det ger sig ut för att vara. Därför borde våra ledare och makthavare som godkänt att det skall införas yoga, också deklarera att det är hinduism det handlar om. Men skulle de erkänna en sådan koppling, blir det religiös påverkan. Eftersom religiös påverkan är tabu, så kommer det troligtvis att förnekas.

Thomas Lundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel