Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kommunen tackar nej till tre miljoner i habiliteringsersättning – snacka om att sparka på den som redan ligger

Artikel 2 av 6
Örnsköldsviks kommun tar inte ut habiliteringsersättning
Visa alla artiklar

Skäms, Örnsköldsviks kommun!

När jag i morse slog upp ortstidningen Örnsköldsviks Allehanda fick jag morgonkaffet i strupen. Kommunen säger nej till miljonersättning" lyder rubriken.

Varje år tilldelas landets kommuner en summa pengar i ersättning som ska gå till deltagare i daglig verksamhet. I år blev Örnsköldsviks kommun tilldelad över tre miljoner kronor - men har inte valt att hämta ut pengarna!

Katarina Jensstad, chef för kommunens välfärdsförvaltning, menar att habiliteringsersättningen i Örnsköldsvik är förhållandevis hög.

Ersättningen handlar om ett statligt bidrag vars syfte är att införa, bibehålla en låg dagpenning till den som enligt lagen har stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) deltar i daglig verksamhet.

Och – hör och häpna – kommunen tackar nej till dessa pengar. I stället hamnar pengarna hos någon annan, vettigare, kommun i landet.

Snacka om att sparka på den som redan ligger.

Katarina Jensstad, verksamhetschefen, är tydligt i total avsaknad av empati och att vilja ge ett stöd till alla de som redan ligger ner.

I och med detta - ett tips till Katarina Jensstad: Lämna Din post som chef för kommunens välfärdsförvaltning! Då får du, självfallet, som belöning en kraftig fallskärm i miljonklassen.

Anders Nordin, en mäkta arg kommunmedborgare

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel