Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kommunen är rädd om sin egen stora kostym – förbättra upphandlingarna

Artikel 22 av 22
Besparingarna inom Örnsköldsviks kommun
Visa alla artiklar

Kommunens neddragningar i snöutlastning, ”städning”, mindre lekplatser och gräsklippning är inte ett fattigdomsbevis. Det är ett bevis på den korrupta organisation Örnsköldsvik kommun är. Man är rädd om sig själv och den enormt stora kostym man har.

Tjänstemännen lägger fram budgetförslag och förbättringar som skulle få vilket företag som helst att gå i konkurs.

Nämnderna kan inte ta ett eget beslut och verkar dessutom inte kunna plus och minus utan lyssnar till fullo på tjänstemännen. Samma där, med den styrelsen skulle vilket företag som helst att gå i konkurs.

Gata/Park är Örnsköldsviks största åkeri, samtidigt Örnsköldsviks största vuxendagis. Till exempel så händer det ingenting med ert nyinköpta slagkraft aggregat som står vid brandstationen. Lupinerna blommar.

Sammanfattningsvis. Om kommunen skulle göra en BRA offentlig upphandling med ärliga intentioner och underlag så skulle de få många kostnader som ligger lägre än deras egen budget. De skulle även få det lättare att skälla/ sätta press på en entreprenör än vad det är att göra med en anställd.

Slutligen skulle jag vilja veta vad Örnsköldsvik bästa växthus kostar att drifta per år. Det finns privata växthus och handelsträdgårdar som lägger ner på grund av konkurrenssituationen i staden.

Skulle lämna anbud

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel