Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kollektivtrafiken i Örnsköldsvik kan inte sluta med annat än ett haveri

 
Besparingarna inom kollektivtrafiken i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Jag är inte det minsta förvånad över att kollektivtrafiken har eller kommer att haverera i kommunen.

Med det dåliga underlaget och den brådska som projektet startade kan resultatet inte sluta med annat än ett haveri.

Jag satt som ledamot i kommunala pensionärsrådet, KPR, när utredningen av kollektivtrafiken tog sin början. Vi fick vid ett par tillfällen information och genomgång av förslagen om trafiken. Rådet framförde synpunkter om förslagen och begärde att utredningen skulle skickas ut på remiss till olika instanser.

Någon remissrunda blev det inte.

För att komma till rätta med missförhållandet med kollektivtrafiken föreslår jag att kommunen gör som SL, Stockholms lokaltrafik: bjud in några representanter från Pensionsorganisationerna, skolan, handelsanställda, polisen och även någon från bussbolaget.

Hyr in en buss och trafikera de linjesträckningar som kan bli möjliga och utse samtidigt platser för kommande busshållplatser.

Det är ju ändå så, att användarna av kollektivtrafiken borde få ha ett ord med i laget. Först då tror jag att det kommer att fungera.

Rolf Lindström, pensionär

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

■■ Här kan du själv skicka in din insändare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel