Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: KD: Vad vill ni i majoriteten ge Österåsen för framtid – vi vill få besked

 
Österåsens framtid utreds
Visa alla artiklar

Kristdemokraterna har i opposition verkat, såväl i regionplan som i budget, för att regionens ska prioritera upp folkhälsa och förebyggande arbete. Ett led i detta arbete anser vi är att utveckla Österåsen.

I början av augusti besökte regionledningen Österåsen och man informerade då att man har en utredning på gång och att man ska använda resurser på bästa sätt. Oron spred sig så klart direkt bland personalen då erfarenheten säger att det kan innebära en nedläggning.

Inför valet 2018 lovade Socialdemokraterna att Österåsen ska få finnas kvar. För 4–5 år sedan talade Moderaterna om att man vill avveckla Österåsen och nyligen sa Liberalerna att Österåsen borde drivas på entreprenad.

Den 2 september höll regionen en presskonferens om förslag till nya besparingar. Inget framkom på denna överhuvudtaget om Österåsen.

Istället för att göra som andra partier och påstå att ni tänker lägga ner så vill vi få besked från er. Många är oroliga och länets invånare förtjänar att få veta.

Vad vill ni i majoriteten (S, M och L) tillsammans ge Österåsen för framtid?

Mona Hammarstedt (KD), gruppledare regionfullmäktige

Henrik Sendelbach (KD), vice gruppledare i regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel