Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Känner ni er stolta över att ha ryckt pengar ur Ramseles företags blödande händer?

Jag vill ”gratulera” de Ramselebor som med hjälp av några politiker lyckats avstyra den etablering av boendebaracker som var tänkt på grusplanen i byn. Som jag har uppfattat det hela så kommer montörerna för vindsnurrorna till byn ändå, fast i en annan boendeform än den först tänkta.

Då man ser till den pandemi som råder i världen så är det klart olyckligt att detta sker just nu, men att sprida ut personer i området känns som en mindre bra idé då kontrollen av covid -19 antas bli sämre istället för att samla alla på en camp, med en sköterska på plats. Sedan kan ju tilläggas den ökade trafik som kommer att bli morgon och kväll, jag inbillar mig att det är bättre att ha trafiken ut från ett ställe till väg 331 och direkt till arbetet än att åka på olika bygator där barnen går när de skall till och från skolan.

Jag lider med föreningslivet som kunde fått ekonomisk kompensation via boendebarackerna nu när deras kanske enda livlina har kapats när alla evenemang som kan inbringa pengar till föreningskassan är inställda. Jag lider med de företag som blöder på grund av de ”köpstopp” covid-19 orsakat och som nu går miste om intäkter om inte vindkraftarbetarna kommer till byn.

Det vore intressant att veta om ni som drivit igenom stoppet känner er stolta och glada över vad ni har åstadkommit när ni har ryckt pengar ur Ramsele föreningars och företagens blödande händer. Om det i framtiden skulle planeras en liknande etablering i Ramsele uppmanar jag er bybor med omnejd att titta lite längre och lite bredare än på den person som ni ser i spegeln.

Västrabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel