Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kan det ingå i allemansrätten att riva sönder bärriset?

Annons

Jag har absolut inget emot de som till sin försörjning är ute och plockar bär i skogarna. Bären räcker till oss alla, och dagen kommer när jag själv inte orkar ut för att plocka, och då är det trevligt att kunna köpa.

Nu till det som jag däremot inte tycker om. Kan det ingå i allemansrätten att totalt riva sönder riset? Det tar flera år för riset att återhämta sig och ge bär igen. Det är en total förödelse. Har sett fall när två plockare använts och man bara sliter! Och hur kan uppköpare godkänna de bär som kommer in, med så mycket skräp?

Tycker att det borde ligga på deras ansvar att inte köpa bär som rivits loss. Ett ansvar för informationen tycker jag ska ligga hos de som hjälper bärplockare med husrum och bussar. I övrigt kan vi nog enas om att det är bra att skogens resurser tas tillvara, men de bör hanteras med större varsamhet.

Bärplockare

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel