Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jonny Lundin (C): Gårdsförsäljning en möjlighet att stärka näringsliv och turism

Svar på "Gårdsförsäljning av alkohol ett hot mot hälsan – beklämmande förslag av (C)" – avslutande replik.

Bäste Bernt, du efterfrågar i din insändare konstruktiva förslag och inlägg från Centerpartiet i regionpolitiken. Vill därför ge dig och övriga läsare en kort återkoppling över vårterminens politiska påverkansarbete av Centerpartiets regiongrupp i Region Västernorrland.

Trots en mycket annorlunda vår i rådande pandemi där vi i princip endast har mötts på distans de senaste månaderna och med avskalade agendor vid regionens olika sammanträden, så har Centerpartiets företrädare i regionen i stort sett varje vecka förekommit i olika inslag i länets traditionella media. Även debattartiklar har publicerats nästan varje vecka med centerpartister i regionen som undertecknare. Synligheten i sociala media har också ökat.

Våra förtroendevalda har också varit aktiva och konstruktiva förslagsställare som opposition i nämnderna och styrelsen i regionen, vilket framgår av protokollen. Vid Regionfullmäktiges tre sammanträden hittills under 2020 så har nio motioner, fem interpellationer och fyra frågor ställts av Centerpartiets fullmäktigeledamöter.

När det gäller själva sakfrågan om gårdsförsäljning av alkohol och folkhälsoaspekten på detta, som  Kristina Eriksson (C) också lyfter fram i sitt förslag om Västernorrland som försökslän, så menar den statliga utredningen från 2010 att gårdsförsäljning inte har några negativa konsekvenser för folkhälsan.

I stället uttrycker utredningen att det skulle vara en möjlighet att stärka näringslivet och turismen. Något som vi som centerpartister arbetar för i hela Västernorrland och en ambition som du säkert delar Bernt som boende i Nordingrå.

PS: Ni läsare är alltid välkomna att ta en direkt kontakt med oss förtroendevalda om ni vill samtala om olika frågor i regionpolitiken

Jonny Lundin (C)

Oppositionsråd Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel