Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jonny Lundin (C) – ”Finns skäl till självrannsakan kring coronapandemin”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Den gångna veckan har studenter och skolavslutningar firats på annorlunda och nya sätt i Västernorrland på grund av rådande coronapandemi. Traditionella studentutspring på gymnasieskolornas trappor till mötande anhöriga och vänner har ersatts med minutiöst planerade digitala sändningar inför tomma skolgårdar.

Vilket som, så nalkas nu sommarens ledigheter och inledningen bjuder verkligen på ett strålande väder som också inbjuder till social samvaro och då gäller det att vi också minns vikten av social distansering och att även i de gladaste stunder följa myndigheternas rekommendationer för att begränsa smittspridningen.

Vi står nu mitt i coronapandemin inför en annorlunda sommar i Västernorrland, så ta tillfället i akt att ”hemestra” i vårt län och stöd våra lokala entreprenörer, för kom ihåg att det är våra företag som ger grunden för resurserna till hälso- och sjukvården. Vilket är värt att uppmärksammas liksom vårdbiträden, sjuksköterskor, läkare  med flera inom regionen, i kommunerna och hos vårdens privata utförare i länet som görs sitt yttersta varje dag i vården och omsorgen av de som insjuknat i covid-19.

För dagen är nästan 1 000 västernorrlänningar bekräftade som smittade av covid-19 och dessvärre har närmare 100 personer avlidit av sjukdomen, därav många äldre och sköra på särskilda boenden i länet, som vi borde ha kunnat skydda bättre.

Så nog finns det skäl till självrannsakan och självklart så behöver Region Västernorrland i bred samverkan med kommunerna, näringslivet och civilsamhället med flera utvärdera hur coronapandemin hanterats i Västernorrland.

Jonny Lundin (C), oppositionsråd Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel