Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jo, nödläge för klimatet behöver utlysas – överallt

Annons

Med anledning av Sigvard Erikssons insändare "Meningslöst att utlysa nödläge för klimatet i Ö-vik".

Insändaren visar med all tydlighet varför det är nödvändigt att utlysa nödläge för klimatet. Inte bara i Ö-vik utan överallt.

Kinas jättesatsning på kolkraftverk borde utöver symbolhandlingar följas av en global koldioxidskatt och en handelsbojkott mot kinesiska varor. Då ingångna handelsavtal inte kan brytas hur som helst får handelsbojkotten spridas som en social rörelse på gräsrotsnivå med vägran att köpa kinesiska produkter. Svenska myndigheter bör till exempel avstå från att upphandla mobiltelefoner av kinesiskt märke till sina medarbetare.

Det finns mycket starka demokratiska och säkerhetspolitiska argument för att avstå handel med en kommunistisk diktatur. 30-årsminnet av massakern på himmelska fridens torg i Beijing visar detta med all tydlighet.

Sigvard Eriksson skriver också att sambandet mellan koldioxid och temperaturökning bara är en teori. Världens ledande klimatforskare har dock inte kunnat visa någon annan teori som bättre förklarar jordens temperaturökning. Teorins förutsägelser stämmer med vad som verkligen händer.

Calle Hansson

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons