Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag vill inte ha en privat simhall – en viktig ideologisk fråga i hotelldebatten

Artikel 43 av 44
Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand
Visa alla artiklar

Motståndet mot det eventuella hotellbygget vid simhallen på Kanaludden består som jag ser det av två delar. Dels de som inte vill se bygget överhuvudtaget på platsen, dels de som är emot privat drift av simhallen. Själv tillhör jag de senare.

Uppväxt i "sosseland" med kommunalt drivna idrotts- och fritidsanläggningar är det för mig en ideologiskt viktig fråga, om det gör mig till en bakåtsträvare får stå för Susanne Sjöstedt. I dag verkar inte mycket vara heligt för en "modern" socialdemokrat.

Själva bygget i sig har jag inga direkta synpunkter på men trafik- och parkeringssituationen med ett hotell på plats väcker dock en del frågor. Besöker man simhallen en vanlig vardag runt lunchtid, speciellt under båt- och boulesäsongen är parkeringen rätt välfylld.

Med ett hotell på plats utgår jag ifrån att stora delar av grönområdet mellan nya HSB-bygget och Bryggan strand måste tas i anspråk för utbyggd parkering vilket naturligtvis förändrar miljön vid Södra sundet.

50-talisten

■ SVAR DIREKT:

Är inget heligt för en sosse längre? Jo. Hade vi istället pratat om vård, skola eller omsorg, verksamheter som är så ofantligt mycket svårare att reglera tillgängligheten till än en simhall, hade det blivit ett bestämt nej från den här röda redaktören. 

Men privat drift av en simhall där politikerna förhandlar fram bättre villkor för hur Härnösandsborna kan nyttja simhallen än man lyckats erbjuda i kommunal regi – samtidigt som kommunen får ett riktigt hotell… Det är en kompromiss i alla fall jag är öppen för.

Susanne Sjöstedt, politisk redaktör (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel