Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag undersöktes av ambulansen i Kramfors – de hittade inte min brustna blindtarm

Onsdag för två veckor sedan kom ambulansen från Kramfors hem till mig efter att ha larmats ut från 112. Larmoperatören uppgav för mig att det kunde vara blindtarmen då jag legat hemma med kraftiga magsmärtor sedan söndagen innan.

Ambulansen kom och gjorde en del undersökningar och avslutade med att banka mig under fötterna och konstatera att det inte var blindtarmen och att jag kunde stanna hemma, men de kunde också köra mig till sjukhuset. Vem vill åka till sjukhuset efter att ha fått veta att de inte tyckte att jag skulle åka in.

Nu har jag vårdats i en vecka på Sundsvalls sjukhus med brusten blindtarm. Ambulanssjukvården är väl till för att hjälpa och förkorta vårdtiden och inte orsaka mer skada.

Besviken patient

■ SVAR DIREKT:

Naturligtvis arbetar vi för att varje patient ska få så god vård som möjligt. Har du en negativ upplevelse av ambulansen beklagar jag detta.

Jag kan inte kommentera enskilda fall med hänsyn till patientsekretess. När du anser att fel begåtts inom vården så kan du lämna synpunkter eller klagomål på flera sätt. Bland annat genom att kontakta den mottagning där du fick din vård eller behandling. Det finns mer information om detta på 1177.se. Då har vi också möjlighet att ge dig ett personligt svar.

Jag hoppas att du tillfrisknar på bästa sätt.

Peter Neuman, länsverksamhetschef ambulanssjukvård, Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel