Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag tror på framtiden för kulturen i Sollefteå kommun – och i Apotekshuset

Annons

Kulturen i Sollefteå kommun dör inte för att Sollefteå museum i dess nuvarande form avvecklas. Tvärtom kan jag se utvecklingsmöjligheter i förändringen när nu besparingar ändå måste göras. Själva beslutet lämnar dock en del övrigt att önska.

Att kommunen har sagt upp avtalet för Orrenhuset är bra. Att en kultursamordnare med fokus på att arbeta tillsammans med kulturföreningar runt om i kommunen anställs tror jag också kan vara utvecklande för kulturlivet, liksom kultur- och visionsplanen.

Däremot är det ytterst oklart hur mycket pengar som kan sparas i och med att en kultursamordnare ska anställas och personal ändå måste finnas till att genomföra de övriga punkterna i beslutet. Jag ställer mig också frågande till hur realistiskt det är att tänka sig externa utställningar och extern verksamhet i Apotekshuset i den utsträckning som tycks vara förhoppningen i beslutet.

Många var vi nog som förvånades över hur länge museibutiken fick vara kvar med tanke på hur oklar den var i sitt syfte och sitt utbud. Nu finns möjligheten att verkligen tänka över hur den lokalen kan användas på bästa sätt med Apotekshuset som helhet i åtanke. Biblioteket finns i resten av samma våningsplan. Finns det kanske behov av ytterligare lokaler för biblioteksverksamhet? Om kommunfullmäktige väljer att inte detaljstyra användningen av lokaler tror jag att det finns bättre förutsättningar för ett levande kulturhus att komma till stånd.

Avslutningsvis vill jag bara understryka att jag tror på framtiden för kulturen i Sollefteå kommun och i Apotekshuset.

Inget "katastrofscenario"

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons