Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag handlar i butikerna när ni börjar med munskydd – annars enklare att handla på nätet

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Handeln går på knäna. Många kunder avstår att handla. Konkurser hotar. Näringsidkarna ropar: Kom och hjälp oss! Kom och köp! I tidningen läser man att kreativiteten flödar hos köpmännen… Men vad är det ni lockar oss till? Ni är ju själva potentiella smitthärdar!

Till er som ropar efter oss kunder vill jag säga: När ni själva börjar använda munskydd, då kommer jag. Men så länge det bara är jag som kund som använder munskydd och gör vad jag kan för att skydda er och andra kunder, då undviker jag att besöka er.

Det är konstaterat sedan ganska lång tid tillbaka att covid-19 smittar genom aerosoler. Då är munskydd viktigt! Och det har större effekt ju fler som använder dem. Jag upplever er som står i butik och caféer med mera som potentiella smitthärdar och därmed stora riskfaktorer. Så varför bär ni inte munskydd? Ni har era handelsorganisationer och -föreningar; varför tar ni inte ett gemensamt grepp så man vet vad som gäller där man bor? Som kund blir det ganska krångligt att ringa runt till varje ställe där jag skulle vilja handla och boka tider för virtuella visningar, utlämning av varor och så vidare. Man ska vara ganska mycket idealist om man tar sig det besväret i butik efter butik, när man kan beställa enkelt på nätet.

Till kommunerna vill jag säga: Den bästa stödåtgärden ni kan göra är att dela ut gratis munskydd till alla kommunanställda och medborgare. En frisk befolkning måste vara den primära målsättningen.

Agnes

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel