Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag är djupt besviken på företrädarna för vänstern i Sollefteå – de säljer ut välfärden

 
Sollefteå kommun privatiserar personlig assistans
Visa alla artiklar

Annons

”Inte till Salu” var vänsterpartiets valslogan 2014. Vänsterpartiet har gått ut hårt med vad de tycker om att privatisera välfärden, men trots det väljer vänsterpartiets företrädare i Sollefteå kommun att göra precis det. De säljer ut välfärden till privata aktörer, i detta fall personlig assistans.

När man lyssnar på kommunfullmäktigemötet den 25/11 kan vi höra hur ordförande i utskottet för vård och omsorg Kjell-Åke Sjöström (V) redogör för att han varit ute och träffat brukare inom personlig assistans, brukare som har valt att ha en privat aktör som arbetsgivare för sina assistenter. Jättebra att ni besökt dem, verkligen, men det hade varit bra om ordförande för vård- och omsorg även gjort sig besväret att göra ett besök hemma hos brukare som har kommunen som arbetsgivare till sina assistenter för att få en bild av vad de tycker.

Beslutet på kommunfullmäktige den 25/11 om att sälja ut välfärden och i detta fall personlig assistans är ett beslut som slår tillbaka på en del av samhällets svagaste som kanske inte har möjlighet att göra sin röst hörd.

Jag är djupt besviken på de företrädarna för Vänsterpartiet i Sollefteå kommun. Det märks att samarbetet med ”privatiseringscentern” inte gör gott för partiet lokalt.

Jag har alltid röstat på vänsterpartiet men kommer aldrig att göra det på kommunalnivå igen.

Min välfärd är INTE till salu!

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel