Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Invasiva chefer från söder är illojala med orten som försörjer dem

Många orter i Norrland har numera drabbats av invasiva (invandrade söderifrån) växtarter som kväver och tar död på andra befintliga växter. En sådan invasiv växt är Jättelokan. Stora försök görs nu för att utrota växten (roten) med het vattenånga.

En annan "invasiv" art , där dock den heta vattenångan lyser med sin frånvaro, är den invandring vi fått till Norrlandskommuner av kommunal och landstingsskattebefriade höga chefer i varierande befattningar inom den offentliga sektorn. Denna ekonomiska förmån möjliggörs genom att man kan fortsätta att vara folkbokförd på sin lågskattehemort i till exempel Stockholmsområdet fast man innehar en fast anställning på en mindre ort i Norrland. Längst verkar landstinget ha tvingats gå när det gäller sina rekryteringsbehov.

En värsting i denna genre som sticker ut mer än andra kunde man läsa om i TÅ den 28 juli där hälso- och sjukvårdsdirektören fick breda ut sig mer än tillrådligt på ett för orten negativt sätt där han uttryckte "vi (eller ni?) ska vara väldigt tacksamma att det finns några som vill komma till Västernorrland". Så kan en välavlönad sjukvårdsdirektör säga som borde verka lojalt för en positiv uppbyggnad och ett gott rekryterings- och arbetsklimat inom sitt arbetsområde. Kan man överhuvudtaget svartmåla en ort som bidrar till ens försörjning på ett mera illojalt sätt?

Många lojala och plikttrogna chefer och arbetstagare får ofta höra det positiva omdömet när de avslutat sin anställningar att de lämnar ett stort tomrum efter sig som är svårt att fylla. Om den nuvarande sjukvårdsdirektören skulle man kunna säga att det tomrum han en dag efterlämnar ersätter honom fullständigt.

Berth Bylund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel