Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inte så konstigt att smittspridningen ökar...

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det är kanske inte så konstigt att smittspridningen ökar i Västernorrland. Oavsett mataffär eller apotek följer inte folk de uppsatta restriktioner som finns och jag har då aldrig sett att personalen har sagt ifrån till de personer som bryter mot restriktioner.

Hela barnfamiljer och många av föräldrarna släpper barnen vind för våg. Man kan inte lägga ansvaret på att barnen ska förstå, men de vuxna måste ta sitt ansvar och guida sina barn.

Det är inte bara barnfamiljer, utan vuxna människor som anser sig inte ha tid att stå i kö utanför apotek och dylikt. Men vi hade kösystem innan pandemin och då var det inga problem?

Det vi ser är den egoistiska ådran och så länge ingen säger ifrån till de personer som högaktningsfullt skiter i vad som gäller ökar smittan. Vi har sjukhuspersonal som dras med mer stress än innan och vårdkvaliteten riskerar att bli sämre då personalen drar alldeles för tunga lass och det är tack vare den som inte tänker sig för innan, eller kanske inte tänker alls?

Det verkar inte fungera med att säga att ens anhöriga kan bli drabbade och i värsta fall avlida. Vad är det som behövs för att människor ska förstå?

Tröttsamt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel