Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ingen överraskning med åldrande befolkning

Annons

Jaha, så har jag nästan osynligt och väldigt plötsligt blivit en belastning, för både stat och kommun.

Jag är född 1953, och är tydligen numera en belastning för samhället. Att jag skulle bli pensionär vid fyllda 65 år är inget som överraskat vare sig min omgivning eller min före detta arbetsgivare. Där har allt fungerat bra.

Men nu när många kommuner, regioner och även staten får problem med ekonomin så får man höra att dessa problem beror på en åldrande befolkning, det vill säga på mig och mina ålderskamrater.

Redan på 1700-talet kunde man via statistik räkna ut saker som medelålder, genomsnittlig livslängd med mera. Idag verkar det som att man plötsligt blir överraskad av antalet nya pensionärer, åtminstone när det gäller vad de kostar.

Varför får man höra politiska företrädare från såväl kommun som stat skylla på mig, det vill säga en åldrande befolkning, när detta faktum redan varit känt sedan länge?

Ljuger man på grund av okunskap i statistik, eller är det något eller några andra saker som kostar pengar?

Sven Massander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel