Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ingen besparing att lägga ner Österåsen – patienterna skulle belasta annan vård

Artikel 35 av 36
Österåsens framtid utreds
Visa alla artiklar

Regionstyrelsen har ännu en gång fått för sig att lägga ner/sälja Österåsens livsstilscenter i Sollefteå. Då undrar jag varför? Tror ni att ni ska spara pengar på det? Det kommer ni inte att göra. Ni har ju inte sparat några pengar på era tidigare nerläggningar av avdelningar på Sollefteå och Ö-viks sjukhus.

Ni pratar om patientnära vård, det är precis det som Österåsen tillämpar, har ni inte märkt det? Åk gärna dit på studiebesök, jag vet att ni är välkomna. Dessutom är det er plikt att veta hur det fungerar på alla vårdinrättningar i länet, men det har ni struntat i.

Patienter som fått vård på Österåsen vittnar om att de fått ett bättre och friskare liv genom en fantastisk hjälp av kunnig personal där. Och kostnaden för att driva Österåsen är ovanligt låg, det har flera utredningar visat. Om Österåsen läggs ner eller övergår i privat regi, kommer patienter att belasta vården med hjärt- och kärlsjukdomar, diabetesrelaterade sjukdomar, psykiska problem, med mera. Det kommer att kosta Regionen mycket mer pengar och det kommer att drabba patienterna med stort lidande.

Ni i Regionstyrelsen: Är ni medvetna om hur ni ska sköta ert jobb egentligen? Nej, det är ni inte, svarar vi alla. Ni verkar tro att man kan lösa allting med att anställa nya högavlönade chefer som inte heller klarar av sitt jobb utan måste anlita konsulter för dyra skattepengar.

Helt klart klarar ni inte av er uppgift att sköta sjukvården och nu ska ni vara med och betala ambulansflygplan också! Det finns inga gränser för vilka dumheter ni kan hitta på.

Anlita bocken till trädgårdsmästare finns det ett gammalt uttryck som passar in på er.

Ingegerd Lindh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel