Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ingen applåderar oss butiksanställda – det hostas och nyses friskt åt alla håll

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Varje morgon innan jag går till jobbet går jag ut på balkongen för att lyssna om det är någon som applåderar för oss butiksanställda. Men icke! Varje dag träffar jag mellan 500-700 kunder som alla kan allt och vet allt om hur man ska bete sig i coronatider, som det så fint heter. Trots det hostas och nyses det friskt rätt ut i luften åt alla håll.

Vid öppningsdags väller det in kunder som alla påstår sig tänkt "passa på innan det blir så mycket folk" , lika förvånade varje gång att "alla andra" också är där. Många av dem är dessutom där varje dag, samma tid, istället för att planera och handla för flera dagar på en gång.

Ett annat fenomen är de som förolämpat blänger på mig när jag drar förbi min varuvagn, och tycker att jag ska hålla avstånd, medan jag försöker göra mitt jobb och se till att det finns varor i hyllorna. Samma person kan i nästa ögonblick knacka mig på axeln mitt i min förflyttning, köra upp ansiktet en decimeter från mitt och begära hjälp med att hitta den där varan som är på extrapris.

Jag är på mitt jobb, ni har alla ett eget ansvar över ert beteende och jag över mitt, så bete er! På det sättet kan vi träffas i butiken på avstånd, med spritade händer och vänlighet, mycket mera trivsamt!

Göran B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel