Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur mycket bättre blev det av att lägga ner BB i Sollefteå?

Annons

Nu pratar man om att sjukvårdens ekonomi håller på att haverera och att skatten därmed måste höjas. Detta trots att man redan lagt ner BB i Sollefteå. Nu vill jag fråga: Hur mycket bättre blev det?

Jag känner igen det här mönstret från Strängnäs kommun. Ju mer man sparar in på samhällsfunktioner, desto mer pengar saknas.

Precis så såg det ut i Strängnäs och det verkar luta åt samma håll i Västernorrland. Kanske handlar det om att färre enheter leder till hårdare tryck på de återstående.

När ska vi lära oss att nedläggning av samhällsfunktioner sällan, kanske aldrig, löser ekonomiska problem?

Dessutom borde ju ett BB vara det sista, näst efter grundskolor, man stänger ner i en avfolkningsbygd. Det är ungefär som att säga rakt ut "Flytta inte hit om du är ung och går i familjebildningstankar".

Det största misstaget kanske var att bygga länssjukhuset Sundsvall-Härnösand (som säkert heter så för att få Härnösandsbor att acceptera sämre lokal vård) från första börjar. Jag läste någonstans att det var byggt för en befolkningsprognos som slog väldigt fel och sedan dess har man löst alla problem med att lägga ner överallt annars i länet.

Undrar vad som skulle hända om man istället "kortade av" det kilometerlånga länssjukhuset och satsade på Sollefteå, Örnsköldsvik och kanske även Härnösand? Tänk om det är Sundsvall som är det svarta hålet?

Kort sagt. Hur mycket bättre har det blivit sedan nedskärningarna i sjukvården?

Bryt den onda spiralen

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel