Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur kan man tillåta tulpanfestival med 1.000 besökare under pandemin – ett hån mot andra

 
Så påverkar coronaviruset Sollefteå
Visa alla artiklar

Det är med stor häpnad och förundran man kan i båda länsortstidningarna läsa om en Tulpanfestival! Med vilken rätt har man tillåtit det? Dessutom med en invigning av landshövdingen. Ett arrangemang som enligt tidningen skulle locka 1 000 besökare.

Behöver väl knappast upplysa om alla arrangemang som måste ställas in där man inte får arrangera där det blir mer än 50 personer. Oavsett om det är inom eller utomhus. Tänker på alla studenter som drabbas. Föreningar med sommaraktiviteter, cuper, läger för barn och ungdomar. Restauranger som hotas med stängningar. Internationella idrottsevenemang som fått inställas etc. Vilket kommer att få katastrofala ekonomiska bekymmer.

Vad är det för undantagsregler med detta arrangemang.? Det är och förblir ett hån mot alla andra organisationer, föreningar, näringsliv och så vidare som tvingats ställa in, då man ser att ett sådant här arrangemang får tillåtas. Kan någon förklara?

Undrande

■ SVAR DIREKT: Norrlands Tulpanfestival har sagt från början att vi ska hålla oss till de restriktioner som gäller. Därför står det direkt vid inträde hur vi kontrollera detta. Vi har max 50 personer på visningsområde och det finns gott om plats här för 50 personer. Vi har spridit ut sittplatser för att hålla avstånd så alla kan njuta av vår anläggning i skogen. Tulpanfestivalen är till midsommar, så när 50 personer kommer varje dag gånger 22 dagar blir det drygt 1 000 personer.

Kommer det mer än 50 på en gång, då finns möjlighet för att gör en vandring i skogen till vår odlingsmark för tulpanlökar och klappa våra åsnor och vi organiserar sittplatser vid entrén med kaffeservering som också är byggt för att hålla distans. Vi vill erbjuder en bra möjlighet för att kunna komma ut i friska luften i skogen mellan tulpaner i vårt paradis.

Hasse och Carolina på Norrlands Tulpanfestival

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel