Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Huka er gubbar och kärringar, för nu är alliansen på krigsstigen

 
Nedläggningshot mot skolor i Björnaområdet
Visa alla artiklar

De mobiliserar för fullt med luftslott och kortsiktighet, för att leda en ännu så länge oenig landsbygd i Björnaområdet, definitivt ner i fördärvet.

Budet om en framtidssatsning gjorde mig oerhört glad. Äntligen. I min naivitet så inbillade jag mig att satsningen på en ny skola i Långviksmon, skulle skapa jubel, glädje och framtidstro och gemensamt engagemang oavsett bya- eller partitillhörighet.

Men tji fick jag och efter alliansens tilltag, måste jag ge min aktade livsfilosof, nu avliden, rätt efter ett helt liv som fritidspolitiker. Han förklarade: ”Politik, det skall du veta, politik det är och blir som resultatet av när en gammal människa släpp väre'”.

Ulrika Callin Eriksson i Kärrsjö, lägger orden väl. Ord kräver handling och det blev handling och storartade resultat för den oslagbare Erik Gunnar, en eldsjäl av Guds nåde. Landsbygden ska leva, men får inte kosta något, skriver Ulrika vidare och den filosofin har varit vägledande för alla kommunens beslutsfattare sedan kommunsammanslagningen. Fy så trist och vilket svek.

Nä, fram för handling. Plocka fram miljoner ur kommunförvaltningen och ur den destruktiva ishockeyverksamheten, som en enig fullmäktigekonstellation under en massa år satsat och satsar miljoners miljoner i. Hemska London. Tillsammans med undanlagda pengar för kultur-, bad- och parkeringshus och mycket annat, blir det mängder av miljoner till att bygga skolor, trygghetsboenden, industrihus och annat livsnyttigt.

Bygden och industrierna kommer att blomstra och ge livsutrymme och glädje med positiva förtecken.

Låt klubban falla i enighet för gemensamt engagemang för bygden, för livskvalité och för framtiden, för land och stad i balans.

Göte Nordmar (en av gubbarna i Gubbröran)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel