Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: HSB:s policy borde innehålla ett annorlunda miljötänk – bygget på Prästgränd står tänt dygnet runt

HSB:s bygge på Prästgränd står i ljusan låga, natt och dag, vardag som helgdag, vecka efter vecka, månad efter månad. Just nu är de tre första våningarna tända, men i framtiden förmodligen även fjärde och femte våningen plus en ”indragen” våning högst upp, inklusive takkonstruktion. Detsamma gäller baracken som nyttjas till kontors- och personalutrymmen.

HSB:s policy borde innehålla ett annorlunda miljötänk. Räcker det inte med Securitas kameraövervakning? Men i så fall, varför inte komplettera med att installera rörelsedetektorer som tänder upp och skrämmer bort oinbjudna personer?

Har en känsla av att det finns möjligheter för ett sådant arrangemang. Allt under förutsättning att ert nuvarande beteende grundar sig på att ni är rädda för intrång och skadegörelse. Det måste väl i längden vara lönsamt för såväl miljön som ekonomin? Oavsett vem som står för elräkningen, kommun/byggherre/entreprenör?

Väntar med spänning på en replik från den som känner sig manad.

I övrigt är min uppfattning om byggnadsentreprenör, säkerhetstänk och byggnadssätt positivt.

leifohlina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel