Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hjältar ser till att glesa ut elevantalet i grundsärskolan

 
Så påverkar coronaviruset Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Nu har skolorna haft distansundervisning sedan den 26 mars för åk 7-8 och gymnasiet åk 1-2. Elever som oftast kan vara hemma själva eller med förälder som arbetar hemifrån. Kanske lagar de/värmer en enklare lunch själva. Föräldrarna kan oftast fortsätta jobba på sina egna jobb. Ett klokt beslut med dagens smittspridning.

Men det som in princip alltid glöms att nämnas när denna åtgärd kommer på tal är att även grundsärskolan har haft distansundervisning samma period. En stor utmaning för oss föräldrar som har barn som behöver ständig tillsyn och inte klarar de vardagliga sysslorna själva. Både matning, sondmatning, toalettbesök, blöjor och så vidare behöver fixas. Vi pusslar med att vabba från våra jobb, försöka delta i webmöten så gott det går hemifrån, åker till arbetsplatsen en stund på kvällstid för att fixa det som behövs, stimulerar inlärning, avstyr utbrott, undervisar, tvättar, diskar, städar, torkar, håller i, håller om, håller ut och blir också ganska trötta efter några veckor med distansstudier för våra barn.

Jag säger inte att det bör ha gjorts annorlunda. Åtgärden är nödvändig. Vi kämpar på. Men att i alla fall omnämnas när ni lyfter vilka som i dag bidrar med att glesa ut elevantalet i skorna skulle kännas lite bekräftande. Åk 7-8, gymnasiet 1-2 OCH grundsärskolan.

Alla dessa elever och vårdnadshavare som ställer om och kämpar på gör det suveränt bra och är värda att lyftas.

Distansjobbstudievabbförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel