Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hemtjänstpersonal: ”Snälla anhöriga, sluta med onödiga besök”

 
Så påverkar coronaviruset Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Jag gör allt jag kan privat för att förhindra att jag blir smittad. Jag träffar inte vänner utanför jobbet annat än på rekommenderat avstånd helst utomhus. Jag försöker handla så sällan jag kan och på tider när det är mindre folk. Tvättar händerna ofta och länge.

Jag gör allt jag kan på jobbet enligt de riktlinjer som finns om basala hygienrutiner. Jag jobbar i kommunens hemtjänst och vaknar varje dag numera med en stor oro i kroppen. Oro över utvecklingen med coronaviruset och över egen och närståendes hälsa. Oro över hur jag ska kunna skydda mig och våra brukare mot smitta.

Mitt i denna oro, under mitt arbete, möts jag fortfarande av anhöriga som inte tar detta på allvar. Anhöriga som besöker sina föräldrar och svärföräldrar i deras hem. Handlar man åt någon släkting eller lämnar andra saker kan man lämna varorna på bron eller precis innanför dörren. Ni behöver inte gå in. Ni behöver inte fika eller äta ihop. Ni måste göra det myndigheterna har bett er om. Ni behöver göra det för era släktingars skull och för vår skull. Det här är ALLVAR och det är dags att ALLA förstår det!!

Det som eftersträvas är ju att våra äldre sköra, ofta multisjuka brukare minimerar sina kontakter.

Jag som personal vill absolut inte smitta någon av mina brukare och jag vill verkligen inte heller bli smittad av mina brukare eller deras anhöriga. Så snälla sluta med onödiga besök för ni utsätter både era släktingar och oss som vårdpersonal för ännu mer risk.

Orolig och arg vårdare i hemtjänst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel