Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hellre fler händer i vården än ett Örnkort i handen

Artikel 6 av 7
Alliansen vill ge Örnkort till kommunanställda
Visa alla artiklar

Anna-Britta Åkerlind (C) och övriga partier i Alliansen har föreslagit att alla kommunanställda skall få ett Örnkort på 1000 kronor för att värna handeln i Örnsköldsvik. Visst, vi håller med om att handeln är viktig men detta är inte rätt väg att gå. Många av oss skulle säkert använda kortet till att köpa mat och för livsmedelsbutikerna går det ju rätt bra idag. Dessutom skulle det inte gynna landsbygdens handel särskilt mycket för det är inte många butiker i till exempel Köpmanholmen, Sidensjö, Gideå eller Björna som tar emot kortet.

Nej, vi väljer heller fler händer i vården än ett Örnkort på 1000 kronor.

Ett presentkort till alla kommunanställda skulle ju kosta över fem miljoner! Pengar som skulle kunna ge minst tio fler par händer i vården eller så skulle det kunna användas för att ge minst trettio fler undersköterskor heltid. Om fler får heltid så kommer det också långsiktigt att gynna handeln i Örnsköldsvik.

Pengarna för ett Örnkort skulle säkert också leda till ett underskott som måste arbetas in och då är vi säkra på att det också kommer att drabba vård och omsorg.

För alla anställda inom inte minst vård, service och handel är det viktigt med en klok och rättvis arbetsrätt. Det är inte minst viktigt för att unga människor ska välja dessa yrken i framtiden. Ett tips till Alliansen i Örnsköldsvik och Emil Källström (C) är därför att ni ska lyssna på Kommunal när det gäller debatten om arbetsrätten. I tider när företag och offentlig sektor oroar sig för att man inte skall få tillgång till arbetskraft då arbetar ni för att göra arbetsmarknaden ännu mera otrygg och för att det skall bli lättare att säga upp folk. Tänk om!

Stolta vårdare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel