Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Härnösandspolitiker – vill ni ha våra röster 2022 får sluta gömma er i stadshuset

TÅ:s nya liberala ledarskribent Sofia Mirjamsdotter lyfter en viktig fråga i sin ledare 31/10. Nämligen den upplevda oviljan från våra politiker att kommunicera med oss väljare mellan valen.

Ett tydligt exempel är Marcus Backholm Bohlins helt relevanta fråga 23/9 vad S-politikerna i länet, däribland Härnösands kommunalråd Andreas Sjölander (S) tycker om den förda migrationspolitiken (Härnösand har ju som bekant tagit emot många nyanlända), det med anledning av utspel från olika S-styrda kommuner i södra Sverige. Det möts med tystnad som så mycket annat. Det märker inte minst vi som envisas med att skriva insändare i TÅ. Trots viktiga och angelägna ämnen möts vi av en total tystnad och ignorans.

Aldrig en replik eller kommentar. Majoritet eller opinion spelar ingen roll. Ointresse. Det finns visserligen en oskriven regel bland politiker att undvika debatt med vanliga väljare, men om det är så illa att politiker i kommunens olika partier medvetet gömmer sig i stadshuset och vill bedriva sin verksamhet i en "skyddad verkstad" är det verkligen kris för demokratin. Speciellt i dagens politiska landskap. Om vårt förra kommunalråd Fred Nilsson var lite av en" linslus", det gick väl inte en vecka utan ett utspel i lokalmedia, så kan man tro att nuvarande ledning och för den delen även opinionen har försatt sig i total medieskugga!

Om ni vill ha våra röster 2022, skärp till er eller vill ni att fler ska rösta på SD. Det behövs kanske ett nytt lokalt parti som respekterar sina väljare?

Michael

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel