Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Härnösandsborna förtjänar att få veta om Moderaterna tänker samarbeta med SD

Artikel 11 av 11
Sjöfartsprogrammet i Härnösand hotat
Visa alla artiklar

Annons

I dessa svåra tider med Coronaviruset som pressar världsekonomin och lamslår bransch efter bransch så kunde vi förra veckan läsa om hur M och SD här i Härnösand passade på att göra lokalpolitik av sjöfartsutbildningens vara eller icke vara när deras gemensamma förslag om att starta upp det eftergymnasiala sjöfartsprogrammet i egen regi under nästa läsår röstades ner av majoriteten i kommunstyrelsen.

I slutet av 2019 skedde tyvärr det som många befarat skulle hända; Moderaterna på riksnivå sträckte ut en hand till Sverigedemokraterna. Löftet som Ulf Kristensson gav till Förintelseöverlevanden Hédi Fried om att aldrig samarbeta med ett parti som startades av nazister visade sig därmed vara vatten värt. Men det var inte bara ett svek mot Hédi Fried utan också mot många väljare förmodligen trodde att en röst på Moderaterna inte skulle innebära något samröre med SD. 

Vi är mycket oroade för utvecklingen där hatretorik och främlingsrädsla sprider sig som ett gift i vårt samhälle. Inbakat i detta finns också ett djupt kvinnoförakt och hat mot feminister.

Vi tror att det är många väljare här i Härnösand som vill ha ett rakt svar på vad som gäller lokalt. Vi har inte glömt att M vid förra valet skapade kaos inom sin egen allians i kommunen pga ambivalensen i denna fråga, något som säkerligen skapat stor splittring i leden.

Men hur kommer det se ut vid nästa val? Och samarbetar de redan nu då gemensamma förslag läggs?

Härnösandsborna förtjänar att få veta hur Moderaterna i Härnösand tänker. En röst på ett M som talar med kluven tunga kan vara en röst på SD.

KD i Härnösand valde att samarbeta med S, MP och V för att slippa sitta på läktaren och att slippa samröre med SD. En kristen värdegrund borde inte vara förenlig med SD:s värderingar! Ett respektfullt ställningstagande av KD Härnösand som KD på riksplanet borde ta efter.

Liberalerna lokalt samarbetar med M så länge M inte samarbetar med SD. Men om L lokalt får ett lägre stöd av väljarna nästa val så tror vi att M kommer att bilda allians med SD. Så frågan återstår: samarbetar Moderaterna Härnösand med Sverigedemokraterna? Ja eller nej?

Mari Roos, Isedora Skogström, Gunne Furudahl, Maria Svensson, Olga Lysova

Feministiskt Initiativ Härnösand – ett antirasisitiskt parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel