Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Härnösands personalgåva är ett hån mot alla varslade – hade varit bättre att sänka hyran

Härnösands kommun torde ha en egen sedelpress. Pengar finns, till vissa. Den så kallade "sommargåvan" i form av presentkort hos den lokala handeln som ges till kommunanställda är ett hån mot den som blivit varslad om uppsägning på grund av pandemins verkningar på ekonomin och som snart inte kan betala hyran och sätta fram mat på bordet. Den är ett hån mot ungdomar som inte får något sommarjobb och ett hån mot alla fattigpensionärer. Ett bättre initiativ hade varit att sänka hyran för alla hyresgäster med 500 kronor – det hade kommit många fattiga hushåll till del.

Och strategin med presentkort för att "gynna den lokala näringen" – hur rimmar den med att folk skall uppmanas att hålla avstånd och inte orsaka smittspridning. Detta presentkort uppmanar istället till att springa till affärer och trängas där. Var ligger logiken?

AnnMarie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel