Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Härnösands konstnärer går igenom en svår tid – engagera dem som förebilder i skolorna

Pandemin har dragit undan fötterna på många konstutövare i landet och i vår kommun. Det är alltifrån komiker och dansbandsmusiker till dansare och kulturscener som nu genomgår en svår tid. En del har sett sina inkomster dala dramatiskt.

Härnösands kommun får 1,4 miljoner kronor av Kulturrådet för att använda till kultur i skolan. Utnyttja dessa klokt. Använd de lokala proffsen inom sina respektive områden för att visa skolungdomarna den bredd av talang, och former att uttrycka sig konstnärligt, som det finns i Härnösand. För att förstå vårt samhälle och respektera den mångfald av åsikter som vårt land rymmer är det viktigt att få ta del av och lära sig ta till sig konst i dess olika former. Det är inte av mindre betydelse att få chansen att prova på att uttrycka sig i färg, form, rörelse och musik.

Vi behöver inte gå över kommungränsen för att hitta otroligt kompetenta musiker och andra konstnärer som vill förmedla något med sitt skapande. De kan engageras att medverka både i lärandet och som förebilder för våra skolungdomar.

Konst kan underhålla och förmedla skönhet men även ställa de svåra frågorna och vara en nagel i ögat på makthavare. Vi behöver våra konstnärer. Även i Härnösand.

Tore Sowell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel