Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Härnösand behöver en försvarsetablering – det borde även kommunledningen inse

 
Försvarsetablering i Ådalen
Visa alla artiklar

Det har nu gått två veckor sedan kommunstyrelsens ordförande i Härnösand Andreas Sjölander (s) gjorde de häpnadsväckande och famösa uttalandena ”Härnösand står inte och faller med ett regemente” samt ”att beslutet inte påverkar Härnösand i stort”. Detta med anledning av att regeringen har föreslagit Östersund och inte Härnösand/Sollefteå som lokaliseringsort/er för ett nytt regemente. Med dessa uttalanden lägger han sig platt och ämnar inte agera. Det har inte kommit någon kommentar att han har blivit felciterad eller en dementi. Det kan endast tolkas som att det är hans verkliga åsikt. Det har inte heller hörts något från samarbetspartierna MP, V och KD. Vad gäller MP och V är det logiskt eftersom de i grunden inte vill ha någon satsning på ett starkare försvar.

Däremot är det minst sagt förvånande att KD och dess gruppledare Ingemar Wiklander är helt tyst. KD som på riksplanet är tydligt försvarsvänligt har en företrädare som lokalt inte vill verka för en etablering i Härnösand utan uppenbarligen intar samma negativa hållning som Sjölander (S). Vad säger de väljare som röstade på KD i kommunalvalet?

Härnösand behöver en långsiktig etablering efter alla år av nedläggningar. För att nämna några: Hagraf, KA5, Sjukhuset, Försäkringskassan, Universitetet och så vidare. Det är tragiskt att nuvarande kommunledning inte inser detta! Väljarna förväntar sig att förtroendevalda i en kommun arbetar med kraft för kommunens och dess invånares bästa. Ett politiskt förtroendeuppdrag är inte en födkrok utan innebär just ett förtroende.

Lennart Bolander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel