Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Handla lokalt är viktigt på riktigt

Visste ni att?

Det gröna näringslivet står för närmare 500 arbetstillfällen i Sollefteå kommun.

I Sollefteå kommun finns över 300 jordbruksföretag som tillsammans brukar de drygt 7 000 hektar jordbruksmark som finns i kommunen.

Drömmen om landsbygden växer sig allt starkare hos många runt om i hela Sverige, men vad vore landsbygden utan våra gröna näringar, utan aktiva bönder som dagligen producerar vår mat, ser till att åkrarna brukas och ängarna betas?

Inte minst under denna pandemi har medvetenheten kring vikten av närproducerad mat, krismedvetenhet och miljömedvetenhet ökat ytterligare några steg i rätt riktning. Allt fler förstår värdet av mat och produkter som produceras lokalt, utan onödiga transporter och utan onödiga tillsatser.

Vi från LRF avdelning Edsele – Resele – Ådalsliden vill slå ett extra slag för reko-ringen i Sollefteå och reko-ringen i Ramsele, Junsele och Näsåker. Grupperna på facebook heter ”REKO lokal mat i Sollefteå” och ”REKO lokal mat i Ramsele, Junsele och Näsåker”. Grupperna beskrivs på följande sätt: ”Detta är en grupp för att föra samman säljare och köpare av egenproducerad, närodlad och självplockad mat och mathantverk.

Denna grupp initierar utlämningstillfällen. Inför dessa skriver säljarna annons i gruppen med varor, pris och hur man vill ha beställningarna och hur man tar betalt.” På detta sätt stimuleras lokal handel av lokala matvaror och produkter ytterligare. Ett bra och enkelt sätt att stötta våra lokala matproducenter. I tider som dessa när marknader och liknande arrangemang inte går att genomför passa reko-ringen extra bra.

Tycker du som oss att det är viktigt med en levande landsbygd, som lever och växer för framtiden och en kommun som blomstra i alla dess delar? Ta då chansen att ansluta er till grupperna på facebook och stötta era lokala bönder och mathantverkare. Vi tror på landsbygdens framtid och stora potential. 

Sara-Britta Edlund, LRF Resele

Emilie Häggblom, LRF Edsele

L-O Eriksson, LRF Näsåker  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel