Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gudomlig mottagning på Örnsköldsviks akutmottagning

Annons

Insändaren är min tredje i detta forum med budskapet att även en ilsken cancer kan bromsas upp med professionell sjukvård, kontinuerlig träning och motion, familj och vänner som stöttar, samt rätt mental inställning. Med denna insändare vill jag framförallt rikta min tacksamhet generellt mot Sjukhuset i Örnsköldsvik och specifikt Akutmottagningen och deras osjälviska arbete med oss som patienter.

Jag har nu fått 30 cellgiftsbehandlingar för mina metastaser i levern sedan september 2018. Det har inneburit 118 sjukhusbesök och träff med 30 olika läkare – helt underbara personer – som gjort allt för att ”få mig på fötterna” igen då immunförsvaret lagt av med hög risk för blodförgiftning.

Med min cancerdiagnos skall jag uppsöka akutmottagningen vid hög feber och det har inträffat åtta gånger, ofta med påföljd av inläggning på medicin- eller kirurgavdelning i isolerad sal på grund av minimalt immunförsvar.

Tack vare tillgängligheten vid Örnsköldsviks sjukhus har jag inte behövt åka till Sundsvalls sjukhus förutom uppföljning och fortsatt vårdplanering varannan månad, varför jag inte nog kan värdesätta den möjligheten att Örnsköldsviks sjukhus finns här för mig.

Läkarna och sköterskorna har ofta ett omänskligt uppdrag att hinna med en fullbokad akutmottagning med alla krav på informationsinsamling och dokumentation, varför jag håller med en annan insändare i detta forum att inom ramen för administration finns en stark förbättringspotential.

Jag fick uppleva min 70-årsdag i september förra året – trots alla odds om motsatsen – varför jag nu lever på övertid men med all hjälp från sjukvården vågar jag nu sätta upp min nästa målbild att få fira min 46-åriga bröllopsdag med min kära hustru den 8 juni. Därför ger jag allt för att få uppleva den dagen, och med fantastisk hjälp och support vid framförallt Örnsköldsviks sjukhus på akut- och kirurgmottagningen, dagvården där jag får cellgiftsbehandlingarna, palliativa rådgivningssköterskorna, medicin- och kirurg-avdelningarna där jag blir inlagd då immunförsvaret lagt av, röntgenavdelningen inför varje uppföljning inför läkarbesök hos onkologläkare i Sundsvall, fysioterapeuten på Ankaret, släkt och vänner, böner till högre makter och framförallt stödet från min kära hustru, som följer mig till 100 % under denna ovälkomna cancerresa, hoppas jag min nya målbild blir en realitet.

Lars-Gunnar Lundin, pensionerad IT-systemutvecklare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel