Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Grattis S+M+L till en smart avvecklingsplan för Österåsen

 
Österåsens framtid utreds
Visa alla artiklar

Trots presenterade goda behandlingsresultat och utvärderingar, samt en bred utbildnings- och utåtriktad hälsoinformativ verksamhet har det i vissa läger funnits starka politiska ambitioner att lägga ner Österåsen. Exempelvis gav Per Wahlberg (M) 2014 ett vallöfte att Österåsen skulle avyttras och Erik Löfgren (S) stödde senare en partikollegas åsikt att Österåsens budgetmedel skulle göra bättre nytta i annan verksamhet.

Glädjande för personalen tog dåvarande ansvarig nämnd, FPTN, 2018 ett enhälligt beslut att vidareutveckla Österåsen på plats. Nämndens ordförande Andreas Sjölander poängterade att han ville undanröja diskussionen om ett nedläggningshot.

Men skam den som ger sig! Nu dök plötsligt ett läge upp – ”Nära vård”.

Under förevändningen att sprida ut Österåsens kompetenser geografiskt når man ju befolkningen mer jämlikt! Lägger man även till att digitala program (som inte är utvecklade) löser eventuella problem så är också (L) med på tåget. Att avveckling av behandlingsprogrammet för intensiv livsstilsbehandling drabbar de som de facto är i behov av detta tas ingen hänsyn till.

S+M+L vision om tillit till kunskapen hos verksamheten faller platt till marken.

Robert Hollsten, tidigare verksamhetschef Österåsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel