Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gör inte samma misstag som Sundsvall, Sollefteå kommun – sälj inte ut campingen

 
Försäljningen av Sollefteå camping
Visa alla artiklar

Tranvikens havsbad på Alnö utanför Sundsvall hade en besöksnäring på i snitt 70.000 besökande till stranden under sommarmånaderna. Det är klart att man inte kan jämföra Tranviken som ligger på Alnö utanför Sundsvall med Sollefteå, men frågeställningen är lika. Har man en gång sålt är det väldigt svårt att göra något åt det.

2002 sålde Sundsvalls kommun anläggningen som de tidigare hade arrenderat ut. Första åren drev ägaren själv anläggningen. Byggde en kiosk på stranden samt ett antal små stugor. Sedan bestämde han sig för att arrendera ut anläggningen. Sommaren 2016 stängdes anläggningen ner. Sedan dess står det tomt. Fönsterna är igenspikade, poolerna är full med alger och smutsigt vatten, Gardinerna hänger på tvären i småstugorna, det är vandaliserat och skräpigt. Ägaren har satt upp stängsel så det är svårt att ta sig ner till stranden som Sundsvalls kommun äger.

Kommunen har försökt få tag i ägaren i flera år. Sedan 2018 har kommuninvånarna varit på kommunen för att de ska tvångsinlösa Tranviken men kommunen har inte lyckats. Det har både varit svårt att få igenom en tvångsåtgärd och att få tag i ägarna till anläggningen.

Sundsvalls kommun fick en intäkt på 730.000 kronor. Tranviken var absolut Sundsvalls populäraste bad strand, ett dragplåster till hela kommunen. Dit kom man med buss, bil eller båt för att äta gott, spela beach volleyboll, minigolf eller bara för att sola och bada. Tranviken har numera blivit en skamfläck på kartan.

Gör inte samma misstag som Sundsvalls kommun! Sälj inte ut campingen i Sollefteå. Arrendera ut den till någon driftig med ett nytänkande och massor av idéer. Flytta tillbaka entrén till den plats som den låg tidigare på om nu inte tidigare arrendator vill sälja Cupolen till ett vettigt pris. Den gamla entrén fungerade bra tidigare och kommer att göra det i dagsläget också.

Låt Sollefteå camping bli en samlingsplats för såväl besökande samt Sollefteå kommuns invånare.

Sollefteåbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel