Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gnäll på fullmäktige i Kramfors – konstruktiv dialog och positivt tänkande behövs

Annons

”Det är fel så det bara stänker på det” sa kommunrevisorn på kommunfullmäktige i Kramfors i måndags kväll.

Gnäll och beskyllningar i stort sett hela kvällen.

”Kapitalet” eller ”resurserna” som fattas var det ingen som talade om. Det är inte pengar utan folk, skattebetalare, human kapital. Detta borde vara kommunfullmäktiges prioritering nummer ett.

Är majoriteten bekväm med dagens demografi av äldre och sjuka istället för arbetare och företagare? Det är lätt att räkna ut att dagens Kramfors kommer att förbli socialdemokratiskt lång tid framöver om man undviker inflyttning av nya människor/nya viljor till kommunen. Vem vet hur en muslim röstar?

Att hålla i rodret så länge det går är att föredra om skeppet ändå skall sjunka. Socialdemokraterna har för länge sedan övergivit tanken om att man kan ta sig ur skeppsvraket utan lastar in så många partikamrater, släkt och vänner som helst och kastar ut skolbarnen i havet för att lätta på lasten.

Framtidstro, nya satsningar, marknadsföring av vår vackra kommun är för länge sedan förkastade idéer.

Enligt Arbetsförmedlingens senaste rapport kan Socialdemokraterna glädja sig över att till 2030 kommer minst 3000 skattebetalare att lämna Västernorrland och det blir brist på arbetskraft inom i stort sett alla yrken.

Hej då lärare, läkare, rörmokare, elektriker, med flera. Detta garanterar Socialdemokraterna makt i många generationer till, även om kommunen ligger på havsbotten.

Enligt Therese Sjögren, chef för arbetsförmedling Sundsvall–Härnösand är det endast ett hopp; nyanlända. Majoriteten av dessa är muslimer - och muslimer är inget Kramfors bryr sig om.

Är Socialdemokraterna globalister utåt men xenofober i bastun? Inget görs för att locka hit nyanlända muslimer eller någon annan. Allt är negativt i kommunfullmäktige - gnäll och beskyllningar istället för konstruktiv dialog om hur vi skall få hit folk, hur vi skall marknadsföra kommunen och hur vi bör tänka positivt om kommunen och framtiden.

Mark Collins (KD), fullmäktigeledamot Kramfors kommun

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons