Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Glenn Nordlund (S): Sjukhuset i Sollefteå ska fortsätta utvecklas

Sjukhuset i Sollefteå är en viktig och väsentlig del av Region Västernorrland. Där utförs kvalitativ sjukvård, inom vissa områden den bästa vården i Sverige. Så ska det fortsätta vara. Länets invånare har rätt till god vård, med hög kvalitet. Därför kan inte sjukhuset i Sollefteå erbjuda all vård. Det samma gäller för sjukhusen i Sundsvall och Örnsköldsvik. En del vård ska inte ens ges i länet, den bästa vården kanske ges på universitetssjukhuset i Umeå eller på något av de andra högt specialiserade sjukhusen i landet.

Jag tror att den som är sjuk vill ha vård av hög kvalitet, med de bästa förutsättningar för snabb och fullständig återhämtning.

För att undersöka om det finns potential att göra mer på sjukhuset i Sollefteå har Region Västernorrland utrett både akut kirurgi dagtid och behandling med cytostatika på sjukhuset i Sollefteå. Utredningen om akut kirurgi dagtid visar att det varken finns förutsättningar för vård av lika hög kvalitet eller till en rimlig kostnad inom akut kirurgi. Det finns partier som struntar i detta, och föreslår att vården som ges i Sollefteå ska få vara av sämre kvalitet. Det tycker jag är orimligt.

Sjukhuset i Sollefteå ska fortsätta utvecklas. Det Länsverksamheten ortopedi gör är ett bra exempel, där man genomför förbättringar inom sin verksamhet för att erbjuda ännu fler kvalitativa ingrepp. Ett annat exempel är kvinnosjukvården som vill ha öppet på kvällar och helger, och som vill erbjuda sina patienter mer stöd och fler insatser på plats.

Vi Socialdemokrater står bakom en fortsatt kvalitativ utveckling av alla länets sjukhus. Nu närmast väntar förbättringar för cancersjuka, så att sjukhuset i Sollefteå kan erbjuda både viss behandling och eftervård på hemorten. Här är det upp till läkarna på plats i Sollefteå att meddela hur detta bäst kan genomföras.

Glenn Nordlund, Socialdemokraterna Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel