Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Glädjande med 1,4 miljoner kronor till kultur i Härnösands skolor

I dagens tider med  Corona-virusets härjningar prövas vi alla. Vi får alla göra uppoffringar och insatser som är jobbiga. Varje dag görs fantastiska insatser runt om i Sverige för att minska smittspridningen och denna speciella tid har visat hur viktig skolan och utbildningen är för elever, studerande och lärare men också för hela samhället. Här görs viktiga insatser av de anställda, inte minst i förskolan och skolan. Trots det allvarliga läget görs försiktiga förändringar som känns hoppfulla. Vi kan till exempel se fram emot att när höstterminen börjar kan elever i gymnasieskolan komma tillbaka till skolan. Ett mycket välkommet beslut från regeringen.

Mitt uppe i denna svåra tid kommer också andra glädjande besked. I Härnösand kan vi glädjas åt att Härnösands kommun får 1,4 miljoner kronor av Kulturrådet för att använda till kultur i skolan. Det är 615 000 kronor mer än 2019. Att vi tilldelas de här pengarna visar att det redan nu görs ett mycket bra arbete med att låta kulturen spela stor roll i vår skola. Skapande arbete är en viktig del i lärande och ger eleverna möjlighet att utveckla sin förmåga till kreativt skapande och få ett ökat intresse för att ta del av samhällets kulturutbud. Vi Socialdemokrater har alltid framhållit att konst och kultur ska vara en naturlig del av barn och ungas vardag och lärande. Vår övertygelse är att alla barn och unga oavsett bakgrund och förutsättningar har rätt att få kulturella upplevelser som vidgar deras vyer, ger perspektiv och förståelse för världen.

Jag vill avslutningsvis passa på att tacka för de stora insatser och hårda jobb som görs av rektorer, lärare och elever i skolan i Härnösand. Även om jag förstår att det har varit och fortfarande är tufft ska vi vara stolta över hur bra vår skola och hela vårt utbildningssystem har fungerat trots att vi befinner oss mitt i en pandemi. Tillsammans kämpar vi vidare!

Monica Fällström (S), ordförande skolnämnden i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel