Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ge ungdomarna chansen till en bra uppväxt – och fritidsgårdar

Annons

Vad gör ungdomar på sin fritid? Vad gjorde ni när ni var unga?

Under tiden jag gick högstadiet så fanns det en fritidsgård i mitt område där jag och andra tonåringar kunde vara för att få chansen att lära känna folk och sysselsätta oss på fritiden men den chansen har inte alla i dag. Precis innan jag skulle börja gymnasiet så kunde inte fritidsgården hålla öppet lika mycket som det gjort innan utan bara två vardagar i veckan då de inte fick tillräckligt med hjälp av kommunen. Alla ungdomar har inte föräldrar som kan betala till sporter och fritidsaktiviteter och vart ska de ungdomarna vara då ingenting finns kvar? Det kan lätt hända att de hamnar i fel kretsar och gör misstag och det är ett problem vi har.

Fritidsgårdar har aktiviteter för alla ungdomar, alla är välkomna och det kostar oftast ingenting. Det är en chans för alla att få träffa kompisar och göra någonting på sin fritid. En fritidsgård är så mycket mer än bara en plats. Det är ett ställe där alla kan få känna att man har någonstans att gå för att umgås.

Det är en plats som alla ungdomar borde ha tillgång till, att få känna sig välkommen.

Först och främst bidrar fritidsgårdarna till att alla barn har något att göra istället för att vända sig till alkohol och droger som kan hända ifall ungdomen inte känner att det finns något att göra eller någonstans att vara.

För det andra så finns det dom vuxna som jobbar på fritidsgårdarna vilket är jättebra för ungdomar som kanske inte har sina föräldrar hemma på kvällarna då dom kanske jobbar. Då har ungdomarna någon dom kan vända sig till och inte behöva känna sig ensamma.

Tyvärr så kan det bli fel om det inte är vuxna på plats som bryr sig tillräckligt mycket eller inte har koll på oss ungdomar. Och ni som föräldrar kanske inte känner att det är en bra plats för ert barn.

Men skulle det inte finnas fritidsgårdar kvar, vart skulle de då ta vägen? Då hade de ändå hittat på något annat och då hade ni som föräldrar inte vetat vart de hade varit. De är säkert ute på kvällarna istället och där finns det risk för att misstag och olyckor kan hända.

Många tar fritidsgårdarna för givet och att alla inte använder det men det finns ungdomar som behöver dem. Fritidsgårdarna är värdefulla för många ungdomar och för att vårt samhälle ska funka i längden. Ge ungdomarna chansen till en bra uppväxt och hjälp oss att behålla fritidsgårdarna.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel