Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gårdsförsäljning av alkohol ett hot mot hälsan – beklämmande förslag av (C)

Reaktion på artikeln "Gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker i länet – det föreslår Kristina Eriksson (C)"

Apropå (C)-förslaget att gårdar ska få sälja alkohol – snälla Kristina Eriksson, ditt liberala förslag vill ta oss ett steg tillbaka.

Jag är starkt medveten om att vår heliga ko alkoholen inte får tafsas på. Men när (C) nu äntligen kommer med ett förslag och det handlar om mer alkohol till folket, blir jag beklämd.

Varför kommer det nu i Coronatider när vi uppmanas vara försiktiga med drickandet? Familjefriden hotas. Hälsan likaså. Därför undrar jag om lobbyister har uppvaktat dig, med framgång.

Jag har sedan förra valet väntat på att få se konstruktiva förslag och inlägg från Centerpartiet. Ett på fyra år! Och det handlade inte om mer alkohol till folket.

Det vore en god sak om vi väljare får se vad som gjorts i kommun och region av våra valda politiker. Prestanda är avgörande vid val av bil. Det borde i ännu högre grad gälla när politiker ska väljas. Det handlar ju om vårt väl och ve.

Därför föreslår jag att Kristina Erikssons olyckliga förslag får bli en parentes och läggas i runda arkivet.

Bernt i Nordingrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel