Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fusk har drabbat seriös vårdpersonal med utländsk bakgrund

Inte spelar väl det någon roll om doktorn eller tandläkaren eller för den delen personal i hemtjänsten har utländsk bakgrund, så länge de kan sitt jobb och kan kommunicera på svenska. Där har ju arbetsgivaren ett stort ansvar i att se till att först kontrollera kunskapen och, i förekommande fall, erbjuda svenskundervisning.

Det är inte konstigt att människor kan vara skeptiska när man läser i media att man, utan att ha någon utbildning, kan köpa examensbevis och sedan få anställning. Tyvärr har det ju drabbat kunniga och seriösa utövare av vårdyrken med utländsk bakgrund.

Som tidigare anställd under många år i region Västernorrland har jag erfarenhet av olika insatser som gjorts, bland annat utbildning av läkare från andra länder i Europa som sedan fått anställning här.

Rasism i alla former måste bekämpas och arbetsgivaren ska göra sitt yttersta för att säkerställa att den man anställer har rätt kompetens.

Fd regionanställd patient

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel