Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fram för mer påhitt som gynnar Härnösand – skynda på hotellbygget

Till Härnösands kommun: När ni nu skall investera stora summor på utsprångskajen och Nybrogatan med mera, tänk på vad som kan gynna turismen och även boende.

Att bekosta stora förändringar och investera i diverse cykelbanor/cykelställ är inget som drar turister och gynnar inte den stora massan boende i stan. Företagsamheten i Härnösand skulle nog må bra av en turisttillströmning. Kanske kan hotellbygget påskyndas så får vi, som alla som varit pådrivande i det projektet sagt, hit konferenser och så vidare. De som kommer hit på dessa arrangemang behöver handla diverse artiklar lokalt också.

Vi ser tyvärr företag som av olika anledningar läggs ned eller går i konkurs så vi måste vända trenden. Sjöfartsutbildningen är en av de positiva sakerna som kommit.

Fram för mer påhitt som gynnar staden och företagarna. Annars kan kanske kommunen fixa en busslinje som går några gånger per dag mellan Birsta och Härnösand så att folk kan handla.

En annan sak som slår mig när det gäller stadens affärer bland annat, är hur vi hanterar att allt går mot att bli kontantlöst. Hur köper jag mat eller kläder när nätet ligger nere? Kan inte staden utöva påtryckningar på bankerna så vi får kontanthantering kvar?

"Aston"

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel