Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Förskollärare: Barn i dag får inte ha tråkigt

Svar till Förskollärare: Slopa 15-timmars upp till tre år (Allehanda 20/4).

Vi kan hålla med dig utifrån att dagens förskoleverksamhet inte uppfyller de krav som läroplanen ställer. Vi känner också att vårdnadshavare fråntas deras primära roll som uppfostrare då kommunens politiker trycker på att förskolan är viktig för barnens utveckling. Men är inte vårdnadshavare också viktiga för barnens utveckling? Förskolans verksamhet är till stor del barnpassning utifrån de förutsättningar som ges av kommunens politiker. Vi räcker inte till att utbilda alla barn utifrån deras behov.

Vårdnadshavare i dag är mån om att deras barn ska ha det bästa och blir många gånger omedvetet påverkade av det samhället erbjuder. Aktiviteter såsom skidskola, simskola, skolformer, dans, gympa med mera vilket inte är fel i sig men det blir för mycket. Barn får inte ha tråkigt i dag upplever vi.

Vi får också känslan av att vårdnadshavare inte vill vara med sina barn, inte orkar samt behöver mer egen tid utan sina barn.

Politikerna i kommunen har tagit ett beslut att dra ner på personal om det finns barn med 15-timmars placering. Detta innebär att det blir färre personaltimmar i en barngrupp vilket i sin tur minskar möjligheterna för kvalitativ utbildning. Har kommunens politiker varit tydliga mot alla vårdnadshavare gällande denna problematik samt de beräkningssystem som används för personaltäthet överlag på kommens förskolor?

Nu under pandemin hade det varit önskvärt att barn med 15-timmars placering varit lediga en period för att minska på antalet barn på kommunens förskolor.

Varför är det ingen som lyssnar på oss som arbetar i förskolan?

Förskollärarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel