Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förlegat att satsa på fler p-platser i centrala Örnsköldsvik – "Det andas 1900-tal"

Annons

Örnsköldsvik vill gärna framstå som en modern kommun som satsar för framtiden. Hur kan man då planera något så förlegat som fler parkeringar i centrum? Det andas 1900-tal.

Var finns ansvaret för miljö och klimat? I ett levande city med gågator, affärer, caféer och frisk luft ska det inte finnas en massa bilar.

Vi har ett bra bussnät som nog kan bli ännu bättre om antalet resenärer ökar. Satsa på att få Ö-viksborna att se fördelarna med att åka buss. Parkeringsplatser ska finnas vid bussarnas ändhållplatser, gärna med laddstolpar. Då kan de som bor utanför ”bussnätet” ta bilen dit och sedan åka buss in till stan.

Gratis parkering och ingen trängsel, friskare luft i centrum - bara fördelar. Det måste ju också vara billigare att anlägga ett antal p-platser där bussarna vänder, än att bygga p-hus i stan. Tomtmarken i stan borde användas till något bättre. Satsa för framtiden. Satsa på kollektivtrafiken.

Barbro Eriksson, Dekarsön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel