Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Förbannad tonåring om vården i Ådalen: Ta hand om vårt Norrland – använd pengarna rätt

Först vill jag säga att jag är 17 år och bor i Ådalen. I massor av år, så långt jag kan minnas, så har snacket gått om den hotade vården i Ådalen. Sollefteå sjukhus fick lägga ner bland annat BB. Vi invånare får åka massor av mil för att ta oss till sjukhus för att få vård och människor tappar sina arbeten.

När ska politikerna ta ansvar för vår vård i Norrland. Sluta ta in dyra stafettläkare som kostar mer än tre allmänläkare tillsammans. Ta hand om vårt Norrland. För finns det inte bra och säker vård att få här kommer alla att flytta härifrån och ingen vill flytta hit.

Köerna till psykiatrin är så sjukt långa så människor måste välja att ta sina liv för att de inte får den hjälp de behöver. Blivande föräldrar är oroliga för att föda sina barn i bilen på en grusväg. Vart är vi på väg? Detta stolta Sverige som skryter till andra länder hur bra vi är, kanske ska kolla upp vad det är ni skryter om innan ni uttalar er.

Åk till Norrland och bli sjuk får ni se hur kul det är att kastas mellan sjukhus när det blir fredag för att just den avdelning du ligger på har stängt lördagar och söndagar. Så helt plötsligt ska man bara vara sjuk måndag till fredag.

Använd pengarna på rätt sätt istället på stora fallskärmar åt politiker och chefer som inte klarar av att göra sina jobb.

Förbannad tonåring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel