Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Folkhögskolan borde reda ut sina problem innan man bygger ut för 30 miljoner kronor

Jag läser med förvåning om den bittra medicinen som folkhögskolan annonserat - 12,3 tjänster ska bort. Sist jag läste något om folkhögskolan så var det i Yippie-tidningen. Ett stort uppslag om att folkhögskolan ska bygga till för 30 miljoner och att styrelseordföranden Olof Frensborg är lyrisk.

Man kan ju undra varför man inte försöker reda ut de problem som skolan redan har med sin ekonomi innan man börjar bygga mer? Det finns ju redan lokaler tomma på skolan, visserligen kanske inte lämpliga för konserter med mera men kanske går det att bygga om något av de befintliga husen?

Hur troligt är det att man lyckas skrapa ihop 30 miljoner? Är det verkligen detta som är folkhögskolans hjärtefråga? Jag trodde det handlade om folkbildning på ett annat sätt än "vanlig skola" men jag har kanske fel?

Kulturtanten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel