Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Folk håller inte avstånd – inför en lag om två meters avstånd

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I till exempel affärer, på skolan och stan håller inte folk avstånd som de borde. Varför håller man inte avståndet när man vet att coronaviruset kan spridas trots att man inte har något symtom? Jag tycker att vi alla har en roll i att hålla avståndet för att minska smittspridningen så att ingen dör i onödan.

För det första så är det väldigt viktigt att hålla avståndet för att andra inte ska bli smittad av coronaviruset men även för att visa respekt för de andra människorna och deras välmående.

För det andra ska man faktiskt följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten har bestämt, regler kanske är till för att brytas men inte riktlinjer!

För det tredje vill jag inte att någon annan ska stå och flåsa mig i nacken medans jag står och betalar, om du sätter dig själv i den situationen så hade du nog inte heller varit så bekväm i den positionen. 

För det fjärde så är det inte så roligt om någon står väldigt nära och nyser eller hostar utan att hålla för, man vet ju aldrig om man får corona och omedvetet tar hem viruset och råkar sprider det vidare till sin familj.

Min lösning är att man borde införa en lag om att hålla två meters avstånd eller att åtminstone tänka mer på att hålla avståndet och de konsekvenser som kommer att ske om man inte följer de riktlinjer som finns.

Låt inte de oskyldiga bli smittade på grund av din ignorans om att hålla avståndet.

Maja Häggström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel