Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Följ restriktionerna – alla måste hjälpas åt!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Munskydd på - hur svårt kan det va? Jag förundras över hur egocentriska människor är när vi nu uppmanas att bära munskydd!

Jag väntade häromdagen utanför en matvaruaffär medan maken var inne och handlade och kunde då konstatera två saker.

1: Många har jäkligt svårt att fatta att man kan handla en och en. Parvis eller familjevis verkar vara helgmodellen.

2: Många väljer att avstå munskydd och det får en att fundera. Vi lever i en pandemi där vi i länet just nu är hårt drabbade av snabb smittspridning. Härnösand toppar inte ligan men om vi inte följer de skärpta restriktioner vi fått så riskerar det att vända snabbt. De som väljer att skippa munskydd är sannolikt inte odödliga och de är förmodligen inte smittfria heller om de drabbas.

Jag som arbetar i en miljö där de människor jag måste träffa inte omfattas av restriktionen att bära munskydd riskerar att bli smittad dagligen och jag skulle så innerligt önska att vi ALLA hjälps åt att få stopp på smittan innan det blir lika illa som i de hårdast drabbade kommunerna. Munskydd är inte svårt alls, ett band bakom varje öra bara så är det på plats! Klarar du inte det så tycker jag att du ska stanna hemma!

Oroad medmänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel